Meer dan 500 miljoen dollar aan Bitcoin Heads naar Ethereum dit jaar

Een nieuw rapport van crypto-onderzoeksbureau Messari toont aan dat Bitcoiners in DeFi komen.

In het kort

  • Veel Bitcoin heeft zijn weg naar Ethereum gevonden.
  • Meer dan een half miljard dollar, iets meer dan 0,3% van de totale voorraad van Bitcoin, is dit jaar op Ethereum gepensioeneerd.
  • Deze Bitcoin wordt geruild voor op ETH gebaseerde Bitcoin en gebruikt in verschillende DeFi-toepassingen.

Uit onderzoek dat vandaag door cryptocurrency-databedrijf Messari is gepubliceerd, blijkt dat dit jaar meer dan een half miljard dollar aan Bitcoin, of 0,3% van het totale aanbod, naar Ethereum is gestuurd. De reden? De ontembare opkomst van decentrale financiën deze zomer, oftewel DeFi.

„Met slechts 0,3% van alle bitcoin op Ethereum en DeFi booming, is de kans op gedecentraliseerde bruggen tussen de twee ketens moeilijk te negeren,“ tweeteth Messari.

Messari’s praten over DeFi, crypto’s hete nieuwe ding dat boomeranged de Crypto Trader markt uit zijn coronavirus uitschakeling. DeFi verwijst naar dingen zoals niet-bewaarder leningen platforms-denk aan hen zoals geautomatiseerde banken-en penningen die voorraden bijhouden. Iets meer dan 9 miljard dollar is opgesloten in haar slimme contracten vandaag, volgens DeFi Pulse, een stijging van 8 miljard dollar (ja, in principe alle van het) in minder dan drie maanden.

De overgrote meerderheid van de DeFi-industrie leeft van Ethereum. Messari’s punt, dat het in een blogpost uiteenzette, is dat Bitcoiners hun fondsen verplaatsen naar het Ethereum om deel te nemen aan de pret.

Dat komt omdat je niet zomaar…Bitcoin kunt gebruiken op de DeFi-protocollen die gebaseerd zijn op Ethereum. Om deel te nemen, moeten Bitcoiners hun Bitcoin eerst vergrendelen in slimme contracten die hen op Ethereum gebaseerde tokens geven die die Bitcoin vertegenwoordigen, klaar voor hen om weg te friemelen op verschillende DeFi-protocollen.

Er bestaan een paar diensten. Silicon Valley prime brokerage firma BitGo’s aanbod, WrappedBTC, lanceerde afgelopen januari. Dat is een custodial service, wat betekent dat u BitGo uw geld moet toevertrouwen. Er staat $456 miljoen in haar slimme contracten, per metrics site Coin Gecko.

DeFi-native protocollen bestaan, maar ze zijn zeer new-getting blockchains om te werken met elkaar in een niet-bewaarder manier is nog steeds een enorme uitdaging in de industrie.

DeFi-firma Keep heeft een op ETH gebaseerde Bitcoin, tBTC. Maar dat ging offline enkele dagen nadat het in mei 2020 werd gelanceerd, nadat er een bug in de code was gevonden. Op 17 augustus zei het team dat er ongeveer twee weken geleden een audit werd afgerond en dat deze in de komende weken zou moeten uitkomen.

Ren’s protocol is echter live. Tot op heden heeft het „meer dan $380 miljoen aan volume tussen de kettingen vergemakkelijkt“, zei Messari’s Ryan Watkins in zijn post.

Toch is 0,3% van de Bitcoin ongeveer 664 miljoen dollar, volgens de prijzen van vandaag. Maar Bitcoin’s hele marktkapitalisatie is $221 miljard. DeFi is heet, maar niet zo heet.