Kan Raspberry Pi 400 kjøre en full Bitcoin-node?

Den siste Raspberry Pi mini-datamaskinen er innebygd i et tastatur.

Rasberry Pi 400 er en liten datamaskin innebygd i et tastatur.
Det gir en ny opplevelse sammenlignet med den tradisjonelle Raspberry Pi.
En utvikler foreslår at den skal kunne kjøre en full Bitcoin-node.

I fjor gjorde Decrypt en Raspberry Pi 3 til en Crypto Bank Lightning Node. Det var ganske utfordrende, og å måtte kontrollere enheten eksternt via en annen datamaskin var en ukjent opplevelse. Imidlertid kan det innebygde tastaturet på Raspberry Pi 400 gjøre det til en enklere prosess. Så vi spurte ekspertene om det er mulig å kjøre en full Bitcoin-node på Raspberry Pi 400.

Raspberry Pi lanserte sin siste mini-datamaskin, Raspberry Pi 400, i dag. Modellert etter BBC Micros og ZX Spectrums fra gammel tid, klemmer den hele datamaskinen inn i et tastatur, og gir en $ 70, plug-and-play-løsning for fans av kredittkortstørrelse. Alt du trenger å gjøre er å koble til en mus og en skjerm, så er du i gang.

Raspberry Pi 400 er effektivt en Raspberry Pi 4 innebygd i Raspberry Pi’s merketastatur (i seg selv et veldig fint sett). For $ 70 får du en firekjerners 1,8 GHz 64-biters prosessor, 4 GB RAM, trådløst nettverk, Bluetooth 5.0, to mikro-HDMI-porter som støtter 4K-videoavspilling og en 40-pinners GPIO-topptekst.

Bruker Raspberry Pi som en full Bitcoin-node

Raspberry Pis kan brukes til omtrent hva som helst, alt fra sporingsfly til å utføre ansiktsgjenkjenning. En vanlig bruk er å kjøre en full Bitcoin-node ved å bruke den lille datamaskinen til å laste ned en kopi av blockchain, kontrollere at transaksjoner blir gjort riktig og bidra til å gjøre nettverket mer desentralisert.

„For å være sikker på at jeg trenger å teste med maskinvaren … men i utgangspunktet å kjøre RaspiBlitz på 400 skal fungere – med en ekstern SSD nødvendig, selvfølgelig,“ sa Christian Rotzoll, utvikler av RaspiBlitz, til Decrypt.
Nye nyheter på Twitter
Få topphistorier når de går i stykker og bli med i samtalen ved å følge oss på Twitter

RaspiBlitz er et programvare designet for å hjelpe alle med å kjøre en Bitcoin-node (eller til og med en lyn også) på en Raspberry Pi. Det krever noen ekstra maskinvare, inkludert en 1 terabyte harddisk eller solid state-stasjon (SSD) som brukes til å lagre blockchain.

Rotzoll påpekte at skjermtypen som festes til Raspberry Pi 3 ikke kan festes til denne nyere modellen. Dette betyr at brukeren må kjøre RaspiBlitz-programvaren i HDMI-modus.

Hvordan bygge en Bitcoin Lightning-node for bare $ 150

Han foreslo imidlertid at det er få fordeler med å bruke Raspberry Pi 400 til å kjøre en full Bitcoin-node. Han sa at brukeren kan oppnå operasjonell sikkerhet, eller „opsec“, ved å bruke tastaturet i stedet for å kjøre Pi eksternt via en annen bærbar PC. Men selv om en bruker var den „paranoide“, ville de sannsynligvis ikke ønske å bruke en Raspberry Pi i det hele tatt fordi den ikke er 100% åpen maskinvare. Dette betyr at utformingen av noen av delene ikke blir gjort tilgjengelig for publikum for analyse.

Fra Decrypt perspektiv, etter å ha slitt med fjernforbindelsen mens du fikk RaspiBlitz til å jobbe på Raspberry Pi 3, ville det bare være en gave å bare kunne bruke et tastatur.