Amerikanska försäkringsjätten med 28,6 miljarder dollar i intäkter köper 100 miljoner dollar i Bitcoin

Massachusetts Mutual Life Insurance Company – ett 169 år gammalt försäkringsföretag som genererade 28,6 miljarder dollar i intäkter 2019, har köpt 100 miljoner dollar i Bitcoin från sitt allmänna investeringskonto, Wall Street Journal rapporterade den 11 december.

MassMutual Bitcoin-godkännande

En bekräftelse av Bitcoin Up, MassMutual ansluter sig till andra offentliga företag, inklusive MicroStrategy och Square, som har investerat en betydande summa pengar i den digitala tillgången.

Försäkringsbolaget investerade bara 100 miljoner dollar från de annars 239 miljarder dollar det har på sitt allmänna investeringskonto. Det kan vara ett obetydligt belopp men visar vidare att Bitcoin mognar och är säkert. Det är en avvikelse från tidigare tolkningar där Bitcoin betraktades som ett penningtvättverktyg.

Förklara sitt beslut sa försäkringsbolaget att detta var en del av en bred strategi för att diversifiera och dra nytta av nya möjligheter.

Underlätta deras köp var NYDIG, ett New York-baserat fondförvaltningsföretag som förvaltar cirka 2,3 miljarder dollar i Bitcoin och andra sortiment av kryptovalutor.

MassMutual har också investerat 5 miljoner dollar i fondförvaltaren för en minoritetsandel. Utan att nämna några namn sa NYDIGs VD också att andra försäkringsbolag har köpt Bitcoin från sina allmänna konton.

Den största godkännandestämpeln

VD för River Financial – Alexander Leishman, tog till Twitter säger försäkringsjättens inträde är den “största godkännandestämpeln hittills.”

Han citerar försäkringsföretagens konservativa natur och hur beräknande de är när de investerar i okända vatten som digitala tillgångar.

Jämfört med traditionella tillgångar som obligationer eller aktier har Bitcoin funnits i ungefär 11 år. Det är emellertid under denna tid som dess värde har exploderat och lagt till en miljon procent och överträffat alla andra tillgångar under det senaste decenniet.

Det allmänna investeringskontot är där försäkringsbolagen använder för att betala ut fordringar som försäkringstagarna debiterar.

„Genom att investera i Bitcoin har MassMutual effektivt signalerat att Bitcoin anses vara säkert och tillräckligt flytande för att de största, mest konservativa institutionerna i världen ska kunna göra en fördelning.“

Som BTCManager rapporterad, nyheterna blir heta på Fidelity Digital så att kunder med BlockFi-konto, inklusive gruvarbetare, kan låna kontanter med BTC som säkerhet.