142 miljoonaa vierasta: Hakkerit yrittävät myydä MGM Grand Data Dump -laitetta salauksen valuuttaksi

Viime vuonna jättiläinen lomakeskusyritys MGM Grand murtautui, ja tietoverkkorikolliset saavat näennäisesti massiivisen nimien, osoitteiden, puhelinnumeroiden ja syntymäaikojen jätteen. Nyt syväverkon myyjien mukaan hakkerit ovat yrittäneet myydä monero- tai bitcoin-tietojen dumpia. Hakkerit väittävät, että kaatopaikalla on yli 142 miljoonaa MGM Grand -vieraiden tietoa.

Äskettäisestä raportista käy ilmi, että hakkerit ovat yrittäneet purkaa suuren tietosivun tietoja väitetystä 142 miljoonasta MGM Grand -hotellin vieraasta

Hakkerit ovat yrittäneet myydä tietoja darknet-markkinoilta noin 2 939 dollarin arvosta bitcoinia (BTC) tai moneroa (XMR) . Raportti aluksi johtui ZDNet ja oletettiin viime vuonna, että hakkerit vain saatu tietoja 10 miljoonaa vierasta vuonna 2019.

Myyjät väittävät nyt olevan tietoja noin 142 479 937 MGM Grand -hotellin vieraasta. MGM Grandin tietoja seurannut turvallisuusryhmä kuitenkin ilmoittaa, että hakkerit valehtelevat siitä, kuinka paljon tietoa he todella varastivat.

Night Lion Security -yhtiön perustaja Vinny Troia kertoi kolumnistille Catalin Cimpanulle sähköpostitse kirjeitse, että yritys ei omista tai hallinnoinut MGM: n koko tietokantaa. MGM Grandin tiedottaja vastasi myös Cimpanun lähettämään sähköpostiviestiin ja totesi:

MGM Resorts oli tietoinen tämän aiemmin ilmoitetun tapahtuman laajuudesta viime kesänä ja on jo käsitellyt tilanteen. Suurin osa tiedoista koostui yhteystiedoista, kuten nimistä, postiosoitteista ja sähköpostiosoitteista.

Empire Market -ilmoitus MGM Grand -datanpoistosta

Kun tietovuoto paljastettiin yleisölle, havaittiin myös, että vieraiden luetteloon kuului joukko korkean profiilin ihmisiä ja kuuluisuuksia, kuten poplaulaja Justin Bieber ja Twitterin perustaja Jack Dorsey.

Hakkerit julkaisivat ilmaisen näytteen, joten yleisö näki hyökkääjän väitteiden näyttävän olevan oikeutettuja. MGM Grand väittää, että hotellimajoituksen yksityiskohtia, sosiaaliturvatunnuksia ja muun tyyppisiä taloudellisia tietoja ei otettu.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun MGM Grand -tiedot ovat aaltoileneet verkossa. Zdnet keskusteli tilanteesta KELA: n tutkimuspäällikön Irina Nesterovskyn kanssa aiheesta, kun media löysi vuodon helmikuussa 2019.